EREN KOCA HABER MERKEZİ- Bu kapsamda kentin ilk sanat festivali olma özelliği taşıyan GAGİAD Kültür Sanat Festivali düzenlendi. Festival, Devlet Tiyatroları Şehit Kamil Sahnesi’nde gerçekleşen muhteşem bir konserle başladı. Açılış konserinde, Çukurova Symphonic Project, Türkiye’nin en önemli tenorlarından Hakan Aysev’in solistliğinde sanatseverlere unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşattı. Festival klasik müzik konserleri ve çağdaş sanat sergilerinin yanı sıra söyleşiler ve atölye çalışmalarıyla devam etti.
‘Sanat şehri yapacağız’
Gaziantep Genç İş İnsanları Derneği (GAGİAD) tarafından, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle, GAGİAD Kültür Sanat Festivali düzenlendi. Festival sanatseverlerin katıldığı coşkulu bir konserle ilk kez kapılarını açtı. Kültür ve sanatın zengin dünyasını kent halkıyla buluşturmak üzere yola çıkan festival, yoğun programı ve ilham veren etkinlikleriyle Gazianteplilere sanat dolu bir günler yaşattı.
Medeniyet Şehri Gaziantep’te bir kültür sanat festivali düzenlemekten dolayı çok mutlu ve gururlu olduklarını belirten Gaziantep Genç İş İnsanları Derneği (GAGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Koçer, “Uzun soluklu, sürdürülebilir bir festival yapmak üzere yola çıktık ve bu yolculukta çok emek harcadık. Festivalimizin açılışını yapmaktan dolayı çok gururlu ve heyecanlıyız. Bu heyecanımızı hiç kaybetmeden, sanatın birleştirici gücüyle Gaziantep’i ‘sanat şehri’ yapmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Festival çalışmalarına 6 Şubat depremleri öncesinde başladıklarını belirten Koçer, “Çok önemsediğimiz, önemli planlamalar yaptığımız festivalimizi, yaşadığımız büyük acı nedeniyle ertelemek zorunda kalmıştık. Yaşadığımız felaketin yıkıcılığıyla gündemimiz değişmiş olsa da kentimizi ‘sanat şehri’ yapma motivasyonumuz hiç eksilmedi” diye konuştu.
GAGİAD’ın sanat danışmanı Yasemin Bay’ın genel sanat yönetmenliğinde hazırlanan GAGİAD Kültür Sanat Festivali, şehrin en güzel hanlarından biri olan Pürsefa Hanı’nda iki sergiye ev sahipliği yaptı. “Pür-hayâl” ve “…fakat kalbim seninledir” başlıklı sergiler 28 Ekim tarihine kadar izlenebilecek. Adını “pür” kelimesinin farklı anlamlarından alan “Pür-hayâl” sergisi; “dolu, çok” anlamına gelen “pür” ön ekiyle “hayâl”i çoğaltan bir mânâ taşıyor. Sanatçıların eserleri ile kurulan ‘saf, temiz hayâller’, Pürsefa Hanı ve karşısında yer alan Mevlevihane ile huzur ve dinginliğe atıfta bulunan bir bağ kuruyor.
Zengin bir seçki
Pürsefa Hanı’nın giriş katındaki sergide Türkiye modern resminin ustalarından günümüzün dikkat çeken sanatçılarına uzanan zengin bir seçki sunuluyor. Pürsefa Hanı’nın ikinci katında yer alan “…fakat kalbim seninledir” sergisindeki eserler ise aşk, inanç, adanmışlık, birlik ve beraberlik temaları etrafında kendine özgü bir dil kuruyor.